Ribiška družina Slovenska Bistrica je bila ustanovljena februarja leta 1959 in gospodari z vodami slovenjebistriškega ribolovnega okoliša. Skupno ima družina cca. 100 ha vodnih površin. Notranje je organizirana tako, da delujejo njeni člani v petih sekcijah, ki so v Slovenski Bistrici, Slovenskih Konjicah, Poljčanah, Oplotnici in na Pragerskem. Ribiška sekcija Pragersko je svoje ‘življenje’ začela leta 1978. Sekcija Pragersko je naravovarstvena organizacija, ki pokriva približno 30 ha vodnih površin in skrbi za živelj različnih vrst rib ter ptičev. Člani in drugi prostovoljci skrbijo za okolje in prostor kar osmih ribnikov, v katerih je dovoljen tudi ribolov. Predsednik ribiške sekcije Pragersko je Mladen Lupša, gospodar, ki upravlja ribnike in okolje, pa Ivan Korošec Štraus. V ribiški sekciji vsako leto organizirajo do deset delovnih akcij, trikrat letno se izvede čistilna akcija, vsako leto pa v ribnike vlagajo tudi večje število rib. Vse leto se redno izvajajo dela, kot so košnja trave, urejanje dovozne poti do ribiškega doma, obnova ribiškega doma itd.

Sekcija šteje približno 85 članov, kjer prevladuje večinoma starejša populacija. Vendar vsako leto narašča vpis novih in mladih članov, ki so željni ribiškega znanja in bi se radi preizkusili v ribolovu. Prav tako sekcija razpolaga z ribiškim domom, ki je bil zgrajen ob ustanovitvi ribiške sekcije Pragersko. Ribiči Štefan Gumzej, Štefan Zafošnik, Jože Tratnik, Feliks Mikložič, Ivan Krček, Franc Mihelak, Franc Jeršič – Raco, Ivan Erker in Srečko Vinkler so najbolj pripomogli k izgradnji ribiškega doma, za kar so jim še dandanes hvaležne mlajše generacije ribičev. Zdajšnji upravnik doma je Janko Mikložič, v njem pa čas preživljajo čuvaji, gospodarji, člani ribiške sekcije, ribiči turisti in drugi obiskovalci. Tukaj je možna tudi nabava ribolovne dovolilnice, ki je potrebna za ribolov v ‘naših’ ribnikih.

V ribnikih, ki jih upravlja ribiška sekcija Pragersko, živijo naslednje vrste rib: krap, amur, linj, ščuka, smuč, srebrni koreselj, rdečeperka, rdečeoka, zelenika, ameriški somič, ploščič in som. Velja omeniti, da v ribniku Gaj najdemo kapitalne primerke, kot so krapi, težki do 15 kg, v njem pa prebivajo tudi do 25 kg težki amurji in kapitalne roparice. Vsi ribniki so polni ribje populacije, tako da ribiča ne pustijo ravnodušnega in vsak lahko ulovi svojo ciljno ribo, ki mu polepša ribolovni dan oziroma noč, saj je na določenem delu okoliša dovoljen tudi nočni ribolov za največje navdušence. Tehnike ribolova, ki jih ribiči lahko uporabijo, so beličarjenje, vijačenje, talni ribolov in muharjenje. Ribiška sekcija Pragersko s svojo prekrasno naravno kuliso, raznovrstno ter bogato ribjo populacijo in prijaznimi člani vabi vse poštene športne ribiče, da se nam pridružijo in preizkusijo svoje ribiško znanje in spretnost v ribnikih na Pragerskem. Vabljeni pa tudi vsi ostali obiskovalci, ki si lahko ob sprehodu okrog ribnikov naberete novih moči!