Uspešna izvedba čistilne akcije

admin, 30.03.2014 - 19:53

V petek in soboto smo na območju Ks Pragersko - Gaj uspešno izvedli čistilno akcijo v domačem kraju. Namen akcije je bil odstranitev komunalnih odpadkov z divjih odlagališč ter čiščenje okolice šol, vrtcev, naselij, nabrežij, sprehajalnih poti, površin ob cestah, vodotokih in ostalih javnih površin.

Akcija je bila celoti zelo dobro organizirana in izvedena.

V petek 28.3.2014 so učenci in učitelji iz OŠ Pragersko izvedli čiščenje po krajevnih ulicah. Lokalne ulice so dokaj dobru vzdrževane, saj večjega na njih ni bilo dosti smeti.

V soboto 29.3.2014 pa smo se nadaljevali zbarali

Zbor za udeležence je bil v soboto ob dogovorjeni uri na območju Pragerskega pred poslopjem KS Pragersko - Gaj in v Gaju ob ribniku  na lokaciji starega majskega drevesa. Udeležba je bila zadovoljiva. Udeleženci so od organizatoraja prejeli zaščitne rokavice in vrečke za smeti.

TD Breza je za udeležence pred pričetkom akcije pripravila sprejem z kavo, keksi in aperitivom. Po okrepčilu so se deleženci razdeleili na več skupin in odšli na pregled dodeljenega območja.

Območje pregleda je bil predvsem na obrobjih našega kraja. Po zaključku akcije ob 12:30 uri so se udeleženci srečali v prostorih gasilskega doma na malici.

Pri čistilni akciji so sodelovali predstavniki društev v kraju in posamezniki, ki se zavedajo pomembnosti urejenega okolja. 

Med čiščenjem smo v bližini kounalnega odlagališča naleteli na črno odlagališče z nevarnimi odpadki. O lokaciji bomo obvestili pristojne komunalne službe, da jih bodo ustrezno počistili.

Za odvoz zbranih odpadkov na deponijo je poskrnel g. Helbl Miro.

Dokazali smo, da nam je mar za čisto in urejeno okolje. Nekaj fotk iz akcije lahko vidite v zavihku galerija.

Vsem udeležencem in organizatorejem čistilne akcije se svet KS Pragersko - Gaj za pomoč pri izvedbi izkreno zahvaljujemo.